Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@12:06:40 GMT

کارت سوخته ضرب‌الاجل غرب در مذاکرات وین

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۴۶۵۴

کارت سوخته ضرب‌الاجل غرب در مذاکرات وین

‍‍‍‍‍‍

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار اعزامی ایرنا به وین، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دیشب در اظهارنظری تهدید کرد که در صورت سختگیری تهران، واشنگتن آماده کنار کشیدن از مذاکرات است.   «ند پرایس» در نشست مطبوعاتی روزانه خود اینگونه ادعا کرد: «ما آماده‌ایم در صورتی که ایران در مقابل پیشرفت مذاکرات ناسازگاری  بروز دهد، کنار برویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» وی  در ادامه ادعاهای بی اساس خود افزود: آمریکا و متحدانش در صورتی که ایران «مایل به مشارکت با حسن نیت نباشد» گزینه‌های جایگزین را دنبال خواهند کرد.

ساعاتی قبل هم سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در اظهارنظری، پایان دادن به گفت‌وگوها تا پایان هفته جاری را ضروری دانست. «رویترزۀ اگنس واندر مول» روز دوشنبه ادعا کرد که خاتمه مذاکرات در روزهای پیش‌رو «ضرورتی حیاتی» است.

فضای حاکم در بین نمایندگان رسانه‌های بین‌المللی مستقر در وین هم از نوعی حس اضطرار درباره سرنوشت مذاکرات حکایت دارد. حسی که رگه هایی از دخالت عوامل خارجی برای تحریک خبرنگاران و بی‌تابی طرف‌های غربی در آن دیده می‌شود.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه دیشب در واکنش به ضرب الاجل‌های ساختگی آمریکا  تصریح کرد که ایالات متحده «سالهاست که از برجام کنار کشیده است. از این رو است که باید اطمینان یابیم این اتفاق دیگر تکرار نمی‌شود.»

وی افزود: همه کشورها برای خود «گزینه‌های جایگزین» دارند، هرچند که توخالی بودن گزینه جایگزین آمریکا پیش از این ثابت شده است. خطیب زاده  با بیان اینکه درشت‌گویی و بلوف‌زنی نتیجه نداشته و نخواهد داشت خاطر نشان کرد: که اگر کاخ سفید تصمیمش را بگیرد، توافق کاملا در دسترس است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مذاکرات و به رغم مسیر پر پیچ و خم گفت‌وگوها همواره تاکید داشته که اسیر ضرب‌الاجل‌های تصنعی نشده و میز مذاکرات را ترک نمی‌کند؛ اما در مقابل زیاده‌خواهی‌ها که منجر به تضییع منافع ملت ایران می‌شود، ایستادگی می‌کند.

این درحالیست که آمریکا به عنوان مسئول وضعیت فعلی هنوز گام‌های ملموس و معناداری را برای جلب نظر ایران و جبران اقدامات غیرقانونی دولت سابق این کشور برنداشته و همچنان تلاش می‌کند که با تاکتیک مقصر نمایی، ایران را مانع موفقیت مذاکرات و دست‌یابی به توافق در وین معرفی کند.

کاخ سفید با تعیین ضرب‌الاجل‌های تصنعی ادعا می‌کند که برای بازگشت سریع به توافق سال ۹۴ و رفع تحریم‌ها امادگی دارد اما اولا گستره اقدامات غیرقانونی واشنگتن علیه ایران وسیع‌تر از مواردی است که ادعا می‌شود و در ثانی بازگشت این کشور به برجام از مسیر طولانی راستی‌ازمایی می‌گذرد که یک روزه محقق نخواهد شد.

در واقع پس از حصول توافق احتمالی در وین دوره‌ای چندین هفته‌ای یا چند ماهه وجود خواهد داشت که مقدمات اداری، پیش‌قراردادها و تدارکات مربوط به تکمیل تعهدات طرف مقابل انجام می‌گیرد. تا پیش از تکمیل این فرآیند، اجرای گام‌های جبرانی ایران در موضوع هسته‌ای به قوت خود باقی خواهد بود.

مذاکرات در شرایط حاضر به نقطه‌ای رسیده که بالای ۹۸ درصد ‌پیش نویس توافق نهایی به لطف ابتکارات ایران به صورت مشترک نگارش شده و اگر طرف های مقابل ابتکار عمل و انعطاف نشان دهند، امکان رسیدن به توافق خوب در کوتاه ترین زمان وجود دارد.

در نتیجه رایزنی‌های روزهای اخیر خطوط قرمز و منطق ایران به طرف مقابل منعکس شده و انتظار می‌رود که آن‌ها با توسل به اصل واقع‌بینی، تجربه چهار سال گذشته و خودداری از زیاده‌خواهی، گفت‌وگوها را بیش از این کش ندهند. طرف مقابل باید در نظر داشته باشد که ایران برای توافق آماده است اما تا ابد منتظر نمی‌ماند.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران دیروز پس از سفری کوتاه به ایران و انجام مشورت‌های سیاسی به وین بازگشت تا از آخرین تصمیمات سیاسی طرف‌های مقابل مطلع شود. وی پس از برگزاری جلسات دو جانبه با نماینده اتحادیه اروپا و روسای هیات‌های چین و روسیه در جلسه مشترک با نمایندگان گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا شرکت کرد. این جلسه به صورت غیر رسمی و خارج از نشست کمیسیون مشترک برجام برگزار شد. باقری پس از پایان جلسه و پیش از عزیمت از هتل کوبورگ، برآیند گفت‌وگوها را در پاسخ به سووال خبرنگاری «خوب» توصیف کرد.

مذاکره کننده ارشد چین هم اظهار داشت که مذاکرات به مرحله آخر رسیده و مشارکت کنندگان در گفت‌وگوها، روشنایی پایان تونل را می‌بینند. «وانگ کوان» در گفت‌وگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که تمام طرف‌ها در راستای حصول توافق نهایی در کوتاه‌ترین زمان کار کنند. وی افزود که زمان دست یابی به توافق نهایی رسیده است.

دقایقی بعد میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه از هتل کوبورگ خارج شد و به خبرنگاران گفت ما به توافق نهایی خیلی نزدیک هستیم اما به تلاش‌های بیشتری در روزهای آینده نیاز است.   وی که قبلا پیش‌بینی کرده بود مذاکرات تا پایان ماه فوریه (امروز) به پایان می‌رسد، گفت: متاسفانه مذاکرات امروز خاتمه نیافت اما ابتدای مارس تکمیل می‌شود.

به این ترتیب گفت‌وگوها در روزهای آینده، فارغ از ضرب‌الاجل‌های ساختگی جریان خواهد داشت و هرچقدر طرف مقابل آمادگی بیشتری را برای پذیرش الزامات شکل‌گیری توافق قابل اتکاء و پایدار نشان دهد، توافق نهایی زودتر حاصل خواهد شد.

سعید خطیب زاده سخنگوی دیروز در جمع خبرنگاران گفت: اگر خطوط قرمز ایران و حقوق مشروع کشور و ملت رعایت شود، در نقطه خوبی برای جمع‌بندی توافق قرار داریم.

وی افزود: اگر برای حل و فصل موضوعات اندک باقی مانده که برای انتفاع جمهوری اسلامی ایران از منافع اقتصادی  برجام بسیار مهم و کلیدی هستند، اراده ای وجود داشته باشد، در کوتاه ترین زمان امکان رسیدن به یک توافق خوب وجود دارد.

برچسب‌ها برجام وین تحریم علی باقری پروندهٔ خبری مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام وین تحریم برجام وین تحریم علی باقری ضرب الاجل توافق نهایی طرف مقابل گفت وگوها طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۴۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ادعا کرده است که «تن‌ها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس وجود دارد، حماس است» و توافق با اسرائیل باید برای این گروه یک «تصمیم آسان» باشد.

بلینکن اواخر روز جمعه در سخنرانی در انجمن سدونا مؤسسه مک‌کین در آریزونا گفت: «ما منتظریم تا ببینیم آیا در عمل، آنها می‌توانند پاسخی مثبت در مورد آتش‌بس و آزادی اسرا بدهند یا خیر».

او بدون اشاره به اینکه درخواست حماس در توافق چیست، گفت: «اما شاید چیز دیگری [در خصوص حماس]در جریان باشد و در روز‌های آینده تصویر بهتری از آن خواهیم داشت.

بلینکن افزود که مذاکرات با حماس به دلیل این واقعیت پیچیده است که «تصمیم گیرندگان نهایی» اعضای این گروه در غزه هستند که میانجی‌ها هیچ تماس مستقیمی با آنها ندارند.

وی همچنین تاکید کرد که آمریکا نمی‌تواند از عملیات زمینی اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه حمایت کند، زیرا اسرائیل طرحی برای حفاظت از غیرنظامیان ارائه نکرده است.

هیئت قطری برای مذاکرات آتش بس غزه به قاهره می‌رود

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره عربی، یک هیئت قطری امروز شنبه برای شرکت در مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه به قاهره سفر می‌کند.

در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح - آخرین پناهگاه ۱.۵ میلیون فلسطینی آواره‌شده در جنگ هفت ماهه - ادامه دارد، یک هیئت حماس نیز به پایتخت مصر می‌رود.

بیش از ۳۴۵۰۰ فلسطینی از زمان آغاز حمله نظامی اسرائیل در ۷ اکتبر تاکنون شهید شده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره هیچ پیشرفتی نداشت
  • جزئیات توافق پیشنهاد شده به حماس؛ آزادی ۲۰ فلسطینی در مقابل ۱ نظامی زن اسرائیلی
  • مفاد جدید آتش‌بس در غزه منتشر شد/ آزادی ۱۰۰۰ فلسطینی مقابل ۳۳ اسیر صهیونیست
  • منابع مصری: مذاکرات آتش‌بس ادامه دارد
  • مفاد جدید آتش‌بس غزه منتشر شد
  • جزئیات توافق پیشنهاد شده به حماس؛ سه مرحله در ۱۲۴ روز
  • الجزیره از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه خبر داد
  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس
  • بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد